Épületek

Víztorony

vt250

A víztornyok voltaképpen a fogyasztás földrajzi szintjénél magasabb szinten elhelyezett víztároló medencék, amelyek tárolt vize a fogyasztói igényeknek megfelelő ütemezés szerint, gravitációs úton juthat el a felhasználóhoz. A víztorony két egymást kiegészítő funkciója a vízszállításhoz elegendő nyomás fenntartása és a tárolás. A nagyobb térfogatigényű, magastéri megoldások kedvelt formája vasbeton víztorony.

Bővebben ...

Sportcentrum

splogo

1996-ban döntött Tiszaújváros Város Önkormányzata sportcsarnok létesítéséről, a következő évben módosultak az eredeti elképzelések: sportcsarnok helyett egy sportkomplexumot létesítenek a városban. A beruházás lebonyolítására hozták létre 1997-ben a Tiszaújvárosi Sport Park Kft-t. A kivitelezési munkákat 1997. szeptember elsején kezdték el. A labdarúgóstadiont 1998. május 9-én a TSC- Nagykanizsa labdarúgómérkőzéssel adták át.

Bővebben ...

Az 1957-ben átadott első lakóházak a Szederkényi úton

Tiszaújváros múltja és jövője szervesen kapcsolódik a gyárak történetéhez. Az ipari létesítmények építéséhez szükség volt munkaerőre, a dolgozóknak pedig lakásra, így az üzemek létesítésével párhuzamosan a város építése is rohamos ütemben haladt, melyet eredetileg a Tiszai Vegyi Kombinát lakótelepének terveztek.

Bővebben ...

A Tiszapart városrész készenléti lakótelepének házai

kesz logoA II. világháború után 1952-ben kezdték építeni a település határában a tiszapalkonyai hőerőművet. A Tiszai Hőerőmű építésekor lakótelepet is építettek a közelébe, amely a Tisza parton helyezkedik el. Az előzetes tervek szerint az Erőmű lakásigénye a készenléti lakótelepen kívül a gyár teljes üzemeltetése esetén 330 lakás, a lakások építési terve és a kivitelezés már az épülő TVK feladata lett.

Bővebben ...