A tiszaújvárosi erdők és a Morotva-holtág című kiállítás megnyitója

Ismerjük meg helyi értékeinket! A tiszaújvárosi ártéri erdők és a Morotva-holtág címmel kiállítás nyílt a Hamvas Béla Városi Könyvtár épületében. A kiállítás megnyitója 2019. november 19-én 17 órától volt, amelyen Mátyás Zoltán, a Tiszaújváros Települési Értéktár Testület elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket, majd röviden bemutatta a Testület 2019. évi munkáját. Molnár István alpolgármester köszöntőjében a helyi értékek fontosságáról beszélt.

2017-ben döntötte el a Testület, hogy pár perces kisfilmekben mutatja be helyi értékeket. Az elmúlt két évben 8 kisfilm készült el az értéktárba kerülésük sorrendjének megfelelően, amelyek elérhetők honlapunkon. A sorozat folytatásaként 2019-ben újabb 3 alkotás készült el, melyek ősbemutatója a megnyitón volt. 2019-ben az alábbi filmek készültek el:

  • dr. Zabos Géza munkássága
  • Gyetvay Iván munkássága
  • A tiszaújvárosi ártéri erdők és a Morotva-holtág

A Tiszaújváros Települési Értéktár Testület hagyományteremtő céllal indította el, hogy oklevelet adományoz a helyi értéktárba bekerült értékek képviselőinek. Személyek esetén oklevelet adományoztunk minden örökösnek, valamint, azoknak a cégeknek, intézményeknek, amelyhez az adott személy munkássága köthető. Az oklevelet Molnár István alpolgármester és Mátyás Zoltán a Tiszaújváros Települési Értéktár Testület elnöke adta át a nemzeti érték képviselőjének, Gyetvay Iván örökösének, lányának Gyetvay Stefániának.

Az ünnepség zárásaként nyitottuk meg az értéktár idei kiállítását. Megnyitó beszédében Barati Sándor a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területfelügyelője a természet megőrzésének fontosságáról beszélt.

A kiállításmegnyitó közönsége ezt követően tekintette meg a tárlatot, amely 2020. január 18-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Találatok: 2011