Szeder Kunó és Hermina a könyvszéf nyomában

Az Országos Könyvtári Napok keretében játékos vetélkedőt hirdettünk családok és baráti társaságok számára Szeder Kunó és Hermina a könyvszéf nyomában címmel. A játékos kedvű városlakók Szeder Kunót az értéktár tavalyi játékában ismerhették meg. Az idei évben elkészült a „fantomképe” és még több érdekes információt tudhattak meg róla. Ezt a különc, csavaros észjárású és kicsit titokzatos pasit érdekli Tiszaújváros története és imádja a filmeket. Az elmúlt időben új barátot szerzett Hermina személyében. A nyomozás során kiderült róla, hogy minden iránt érdeklődő, vicces és cserfes vidám kiscsaj. Nem véletlenül lett a könyvtár kabalafigurája, aki a könyvtári napok során lépett színre. Vele sokszor találkozhatunk majd a könyvtár reklámanyagain.

A játék egy kerettörténettel indult: elvarázsolták a két kabalafigurát és a mentőcsapatok feladata volt megtalálni a nyomokat és a varázsszert. Egy nyomozati jegyzőkönyvvel a kézben indulhattak a kalandra a csapatok. A nyomkeresés során az is kiderült hőseinkről, hogy szeretnek a városban barangolni és könyvtárba járni, mindketten kreatív, vagány és kíváncsi egyéniségek. A nyomok összegyűjtése után már  nem volt más hátra, mint hogy megtalálják és kinyissák a széfet.

szeder kunoSzeder KunóherminaHermina

14 mentőcsapat indult el megtörni a varázst és kiszabadítani Szeder Kunót és Herminát. A változatos fantázianévvel induló játékosok között 3 ajándékcsomagot sorsoltunk ki. A nyertes mentőcsapatok:

Király bagoly csapat
Lecsap csapat
Manga csapat

Köszönjük, hogy velünk együtt játszottak!

Kitka Zsuzsa

Találatok: 277