Értéktári kiállítás megnyitó

Tiszaújváros tárgyi és szellemi örökségének egy szeletét hozta közelebb az emberekhez a települési értéktár tárlata. Kiállításunk célja, hogy visszatekintsen és megmutassa a valódi értékeinket, azt hogy a településen milyen tárgyi emlékek, szellemi és kulturális kincsek találhatók.

2023. november 14-én nyitottuk meg Ismerjük meg helyi értékeinket!: A tiszaújvárosi templomok című kiállításunkat. A tárlaton az értéktárba már bekerült 3 templom – a tiszaszederkényi református, a római és a görögkatolikus – mellett a kiállított anyagban szerepel még a Tiszaújvárosi Református Templom, melyet a közeljövőben tervezünk felvenni az értékeink közé.

Bővebben ...

Szeder Kunó és Hermina a könyvszéf nyomában

Az Országos Könyvtári Napok keretében játékos vetélkedőt hirdettünk családok és baráti társaságok számára Szeder Kunó és Hermina a könyvszéf nyomában címmel. A játékos kedvű városlakók Szeder Kunót az értéktár tavalyi játékában ismerhették meg. Az idei évben elkészült a „fantomképe” és még több érdekes információt tudhattak meg róla. Ezt a különc, csavaros észjárású és kicsit titokzatos pasit érdekli Tiszaújváros története és imádja a filmeket. Az elmúlt időben új barátot szerzett Hermina személyében. A nyomozás során kiderült róla, hogy minden iránt érdeklődő, vicces és cserfes vidám kiscsaj. Nem véletlenül lett a könyvtár kabalafigurája, aki a könyvtári napok során lépett színre. Vele sokszor találkozhatunk majd a könyvtár reklámanyagain.

Bővebben ...