Épületek

 

 

 Az 1957-ben átadott első lakóházak a Szederkényi úton
 

18

 

Tiszaújváros múltja és jövője szervesen kapcsolódik a gyárak történetéhez. Az ipari létesítmények építéséhez szükség volt munkaerőre, a dolgozóknak pedig lakásra, így az üzemek létesítésével párhuzamosan a város építése is rohamos ütemben haladt, melyet eredetileg a Tiszai Vegyi Kombinát lakótelepének terveztek.  

Bővebben...

 

 Sportcentrum
 

18

 

1996-ban döntött Tiszaújváros Város Önkormányzata sportcsarnok létesítéséről, a következő évben módosultak az eredeti elképzelések: sportcsarnok helyett egy sportkomplexumot létesítenek a városban. A beruházás lebonyolítására hozták létre 1997-ben a Tiszaújvárosi Sport Park Kft-t. A kivitelezési munkákat 1997. szeptember elsején kezdték el.  

Bővebben...

 

 Víztorony
 

18

 

A víztornyok voltaképpen a fogyasztás földrajzi szintjénél magasabb szinten elhelyezett víztároló medencék, amelyek tárolt vize a fogyasztói igényeknek megfelelő ütemezés szerint, gravitációs úton juthat el a felhasználóhoz. A víztorony két egymást kiegészítő funkciója a vízszállításhoz elegendő nyomás fenntartása és a tárolás. A nagyobb térfogatigényű, magastéri megoldások kedvelt formájaa vasbeton víztorony.  

Bővebben...

 

 A Tiszapart városrész készenléti lakótelepének házai
 

18

 

A II. világháború után 1952-ben kezdték építeni a település határában a tiszapalkonyai hőerőművet. A Tiszai Hőerőmű építésekor lakótelepet is építettek a közelébe, amely a Tisza parton helyezkedik el. Az előzetes tervek szerint az Erőmű lakásigénye a készenléti lakótelepen kívül a gyár teljes üzemeltetése esetén 330 lakás, a lakások építési terve és a kivitelezés már az épülő TVK feladata lett. 

Bővebben...

 

 

 

 

logo

braz100 2 
Tiszaújváros polgármestereként szeretettel köszöntöm Önt Értéktárunk honlapján.
 
Bráz György
polgármester

Ossza meg, ha tetszik!

Írjon nekünk!


Név:*
E-mail:
Tárgy:
Üzenet:
SPAM szűrő