Értéktár kiállítás megnyitó

Ismerjük meg helyi értékeinket! 60 évesek a város első lakóházai címmel kiállítás nyílt a Hamvas Béla Városi Könyvtár épületében. A kiállítás megnyitására 2017. november 21-én 17 órától került sor. A megnyitón Mátyás Zoltán, a Testület elnöke és Bráz György polgármester köszöntötte a meghívott vendégeket.

A Testület 2016-ban határozta el, hogy 2-3 perces kisfilmekben mutatja be a helyi értékeket. Az idei évben az értéktárba bekerült első 4 értékről készültek el a kisfilmek, melyek anyagát a Helytörténeti Gyűjtemény fotótárából és a Tisza Tévé archívumából válogattuk. A megnyitó keretében 4 helyi értéket bemutató kisfilm első vetítését láthatták a megnyitó résztvevői. A kisfilmek elérhetőek lesznek az értéktár honlapján.

Az idén indítottuk el a Feltárul az értéktár című 4 fordulós pályázatunkat, melynek eredményhirdetésére is ekkor került sor. Emléklapot kaptak azok a lelkes versenyzők, akik mind a 4 forduló feladatlapját teljesítették.

 

A pályázat eredménye:

1. helyezett: Koncz Imréné

2. helyezett: Nagy Aladárné

3. helyezett: Lénárt Józsefné

 

A Tiszaújváros Települési Értéktár Testület a tavalyi évben döntött úgy, hogy a helyi értéktárba bekerült értékek képviselőinek oklevelet adományoz. Személyek esetén oklevelet adományoztunk minden örökösnek, valamint, azoknak a cégeknek, intézményeknek, amelyhez az adott személy munkássága köthető. Az értéktárba található nemzeti értékek képviselői közül sokan elfogadták meghívásunkat. Az oklevelet Bráz György polgármester és Mátyás Zoltán a Tiszaújváros Települési Értéktár Testület elnöke adta át a nemzeti értékek képviselőinek.

Az ünnepség zárásaként nyitottuk meg az értéktár idei kiállítását. Megnyitó beszédében Kasuba János építész Mikolás Tibor munkásságát ismertette, aki a város első lakóházainak tervezője volt.

A kiállítás megnyitó közönsége ezt követően tekintette megy a tárlatot, amely 2018. január 21-ig látogatható a könyvtár nyivatartási idejében.